ترمو وود چیست؟

ترموود یا "چوب اصلاح شده با حرارت" چیست؟

ترمو وود یک نوع محصول چوبی می باشد که در دمای معمول 230 – 160 درجه سانتی گراد و با غلظت اکسیژن کاهش یافته تیمار می شود و ویژگی ها و خصوصیات آن به طور دائمی نسبت به چوب معمولی در طی این فرآیند تغییر می کند.

چرا ترموود؟

ترموود به علت فرآوری با یک مکانیزم پیشرفته و تحت شرایط خاص دارای دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به چوب معمولی می باشد. ترموود به علت روش فرآوری خاص خود به هیچ عنوان تحت حمله عوامل بیولوژیکی مانند قارچ ها، کپک ها، حشرات و موریانه ها قرار نمی گیرد.

البته باید گفت که در طی فرآوری ترموود از هیچ گونه مواد شیمیایی که برای سلامتی انسان مضر باشد استفاده نمی شود. یکی دیگر از ویژگی های بی نظیر ترموود نسبت به چوب معمولی و خصوصا برخی کامپوزیت های بر پایه چوب مانند چوب پلاستیک ثبات ابعادی آن می باشد که این امر ترموود را به یکی از بهترین مواد برای استفاده در مصارف خارجی ساختمان مانند نما کاری و... تبدیل کرده است که این مورد هم به روش خاص فرآوری و تولید آن بر می گردد. زیرا ترموود در اثر جذب رطوبت تحت اثر باران و... به اندازه چوب تغییر ابعاد نخواهد داشت.

برای تولید ترموود به صورت عمده از چوب نراد که یک گونه سوزنی برگ و از خانواده کاج ها می باشد استفاده می شود اما از گونه های پهن برگ مانند چوب زبان گنجشک که دارای نقش بسیار زیبا و خاصی می باشد نیز استفاده می شود.

مزایای ترموود

- سبک بودن و وزن کم نسبت به سایر مواد

- نصب سریع و تمیز تر

- دوام بالاتر در مقابل آتش، آب، طوفان نسبت به چوب

- تجزیه پذیر بودن و عدم آسیب رساندن به محیط زیست

- انعطاف پذیری و مقاومت بیشتر نسبت به فشارهای بیرونی

- عایق بی نظیر صدا (به دلیل نگهداری هوا در منافذ خود)

- دارای دوام بالا در برابر پوسیدگی در انواع شرایط آب و هوایی

- مقاوم در برابر تاب برداشتن و تغییر ابعاد

- مقاوم در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسم‌ها، و انواع قارچ و کپک

- مقاومت در برابر باد، یکی از نگرانی ها در زمینه استفاده از چوب ترمو مقاومت آن به باد و طوفان می باشد. این امر نیازمند یک زیرسازی مناسب و ایجاد شاسی مقاوم و نصب صحیح و یکنواخت چوب ترمو بر روی زیر سازی ها با ابزار و پیچ های مخصوص می باشد که اگر این امر به درستی انجام گیرد نگرانی وجود نخواهد داشت.

- مقاوم در برابر رطوبت، چوب ترمو به علت تخریب شیمیایی در ساختار سلولی ساختمان چوب (همی سلولزها)، که عامل اصلی جذب آب می باشند، نسبت به چوب معمولی جذب آب بسیار کمتری دارند. اما بعضی بر این باورند که ترمووود هیچ گونه جذب آبی ندارد که این یک باور کاملا غلط می باشد. برای حل این مشکل می توان از رنگ ها و روغن های مخصوص آلمانی (Osmo) چوب ترمو که مجموعه صنایع چوب ضیائی نماینده انحصاری آن در مازندران می باشد استفاده کرد.

در چه جاهایی از ترموود استفاده کنیم؟

ترموود در نمای بیرونی و داخلی ساختمان ها قابل استفاده می باشد

- کف و کفپوش

- دیوار پوش

- دکوراسیون داخلی

- پله و نرده

- فضای باز ویلا و پارک

- آلاچیق

- لوور

- روف گاردن

- پرگولا

- قرنیز

- استخر و سونا

- در و پنجره